Skip to content

PRAKTISK INFO

Allergier

Vi vil gerne have oplyst, hvis barnet har nogen form for allergier. Hvis man har en lægeerklæring, så sørger vi også for allergivenligt mad.

Barnevogne

Alfer, der sover til middag, sover i en krybbe. Til en start vil det være bedst for barnet at have sin egen barnevogn med, da det giver tryghed for barnet. Barnevognen kan stå ved os i løbet af ugen, men skal tages med hjem i weekenden. Børnehavebørn og store vuggestuebørn, sover på madrasser indenfor.

Bleer

Vuggestuebørnene skal ikke medbringe bleer.

Børnehavebørnene skal selv medbringe bleer hjemmefra, hvert barn har sin egen hylde på badeværelse som forældrene fylder op med bleer.

Båldag

Vi har en fast båldag om ugen i børnehaven. Vi tilbereder mad over bål, sammen med børnene, og lærer dem om sikkerheden omkring åben ild og bål.

CVR nummer

28642369

Facebook

Vi har en gruppe på Facebook, hvor der bliver lagt billeder og information op omkring vores aktiviteter. Gruppen er åben.

Goddag og farvel

Det er altid vigtigt at få sagt godmorgen til personalet. Så vi ved at barnet er mødt og ligeledes sige farvel, når i henter jeres barn.

Fødselsdage

Børnenes fødselsdagen afholdes i Eventyrhuset, barnet får en gave og Eventyrhuset bager kagekone/mand som barnet ønsker det. Barnet kan vælge mellem bollekagekone/mand, Vandbakkelses kagekone/mand eller chokoladekage. Forældrene betaler 50 kr. for fødselsdag, disse penge betales kontant eller med mobilepay ved tilmelding. Forældrene er meget velkomne til at deltage i fødselsdagen og søskende som går i Eventyrhuset får tilbud om at deltage i fødselsdagen

Førstehjælp

Alle ansatte i Eventyrhuset har været på førstehjælpskursus i maj 2023. vi har desuden en førstehjælpskasse og vi har altid førstehjælpsudstyr med når vi tager på længere turer.

Garderoben

Børnene har deres egen garderobe hvor der er plads til tøj, sko og skiftetøj.

Vi anbefaler at børnene har følgende i deres garderobe alt efter årstiden.

Fodtøj: Sandaler, kondisko, gummistøvler, vinterstøvler.

Overtøj:  2 delt termotøj, regntøj (gerne uden for), flyverdragt, hue gerne 2. stk., handsker (gerne strik fingerhandsker flere par).

Tøj: 1-2 sæt skiftetøj i skabet, gerne flere underbukser og sokker.

Rygsæk: At børnene har deres egen rygsæk med hver dag, hvori der ligger et sæt skiftetøj i en frysepose i bunden af tasken. Det er en fordel at have en rygsæk med brede skulder stroppe og bryst spænde.

Drikkedunk: Børnene skal medbringe en drikkedunk med vand i hver dag, det er forældrenes ansvar at fylde den op hver morgen og holde den ren. Vi fylder drikkedunken op i løbet af dagen.

Hallen

Vi er i Magion på skift, hver onsdag hele året.

Onsdag er vores motorik dag – børn og voksene møder ind i joggingtøj  og laver idræt.

Indmeldelse

Hvis man ønsker at skrive sit barn op i Eventyrhuset får man udleveret en indmeldingsblanket som skal udfyldes og returneres. Man kan også hente indmeldelsen under fanen blanketter.

Det er ligeledes mulighed for at  få en indmeldingsblanket tilsendt pr. mail. Man er altid velkommen til at ringe eller komme på besøg i Eventyrhuset.

Ventelisten fungerer således, barnet skrives op til den pågældende plads som forældrene ønsker, 3 måneder før opstart modtager forældrene en bekræftelse på pladsen via mail.

Legetøj

Børnene må ikke medbringe eget legetøj. De må gerne medbringe fx en sovebamse eller en klud.

Medicin

Som hovedregel skal forældrene selv give medicin hjemme, men hvis det er nødvendigt at give det imens barnet er hos os, så giver vi gerne lægeordineret medicin, hvis recept og indlægsseddel medbringes. Medicinen skal afleveres til personalet, som så låser det inde.

Middagslur

Alle børn der har behov for at sove i løbet af dagen, har mulighed for dette. De yngste børn sover i deres egne barnevogne, de ældste børn sover indenfor på madrasser på gulvet. Vi vurdere børnene ud fra deres individuelle søvnbehov, da vi vægter søvnen meget højt.

Vi har en klar holdning til at børnenes søvn ikke afbrydes. ”Jo mere og bedre børn sover om dagen, jo bedre kan de også sove om natten” (vejledning fra sundhedsplejersken).

Madordning

Der er fuld madordning i Eventyrhuset

Morgenmad

KL. 6:15-7:30

Formiddagsmad

Kl. 8:30-8:45

Vuggestuen spiser formiddagsmad kl. 9.00.

Det serveres der formiddagsmad som består af brød, frugt og vand.

Middagsmad

Drager og Hobbitter:

Kl. 11:00

Alfer:

Kl. 11:00

Børnene får serveret et næringsrigt måltid, bestående af kolde/lune eller varme retter. Der serveres mælk og vand hertil.

Eftermiddagsmad

Kl. 14:00 Serveres der eftermiddagsmad som består af brød, grød, frugt osv. og vand.

Priser

Eventyrhuset priser pr. 01.01.2024 – Der betales i 11 måneder

Kosten er obligatorisk

Vuggestuetaksten i 11 måneder

Vuggestueplads 4815,00 kr. Inkl. Kost og bleer.

Samlet månedlig opkrævningstakst inkl. Kost og bleer pr. 01.09.2024, kr. 5.484
Vuggestuetaksten 4.915 kr.
Kosten 570 kr.

Forældre på barsel på forældreorlov
30 timer kl. 8:00-14:00: 3410,00kr

Børnehavetaksten i 11 måneder

Børnehaveplads 3220,00 kr. inkl. Kost bleer. 

Samlet månedlig opkrævningstakst inkl. kost pr. 01.09.2024, kr. 3.225
Børnehavetaksten 2.655 kr.
Kosten 570 kr.

Forældre på barsel og forældreorlov
30 timer kl. 8:00 – 14:00: 2485,00kr

Samarbejdspartnere

Vi samarbejder med PPS – psykolog, tale-hørekonsulent-to sprogs konsulent-fysioterapeut-specialpædagogisk konsulent. Desuden samarbejder vi med sundhedsplejersken.

Her kan du læse mere om Det tværfaglige distriktssamarbejde

Billund kommune tilbyder desuden familievejledning i hjemmet. det kan du læse mere om her

I Eventyrhuset har vi underretningspligt, det betyder, vi er forpligtede til at rette henvendelse til kommunen, hvis vi er bekymret over et barn trivsel. Selvfølgelig søger vi samarbejdet med forældrene først.

Har vi mistanke om vold eller seksuelle overgreb, siger loven vi skal henvende os til kommunen uden at kontakte forældrene.

Skolesamarbejde

Vi samarbejder med alle tre skoler i Grindsted. Vi besøger skolerne med de kommende skolebørn, ligesom vi, i samarbejde med forældrene, sørger for at videregive vigtige oplysninger om børnene. Vi er meget opmærksomme på, at gøre overgangen fra børnehave til skole, så nem for det enkelte barn som muligt.

Solcreme

Børnene skal være smurt med solcreme hjemmefra, på solrige dage, og vi sørger for at de får solcreme på igen til middag. Vi opfordrer til at børnene medbringer en solhat uden snor, ligesom vi sørger for at søge skygge, når solen skinner mest.

Vi bruger astma og allergigodkendt solcreme.

Sukkerpolitik

I Eventyrhuset må børnene gerne få kage til fx fødselsdage og jul. Ligesom vi får saftevand ved særlige legligheder som fx påskefrokost og fødselsdage. om sommeren kan de også få en is.

Økonomisk friplads

Det er muligt at søge om økonomisk friplads i henhold til dagtilbudsloven. Det er forældrenes ansvar at meddele kommunen hvis der sker ændringer i hjemmets økonomi, som kan ændre/frafalde tilskuddet.

Ture

Vi tager på mange ture, og hver gruppe tager på tur en gang om ugen. Ofte tager vi også på længere turer hvor vi har madpakker med. Dette får I besked om i forvejen, da børnene i så fald skal medbringe en tom madkasse og en drikkedunk. Vi smører madpakkerne her sammen med børnene.

Udmeldelse

Udmeldelse skal ske med 2 måneds varsel inden den 1. i måneden ved at udfylde en udmeldningsblanket som returneres til os.

Åbningstider

Mandag – Torsdag: 6:15 – 16:30

Fredag: 6:15 – 15:45